Zilverstadkamp


17 t/m 19 september 2021

Een weekend in het teken van zilver

Een weekend in het teken van zilver

Dit weekend staat alles in het teken van zilver! We kamperen direct aan de rivier de Lek, vanwaar het maar vijf minuten lopen is naar het centrum van het historische stadje Schoonhoven, van oudsher bekend als de Zilverstad.

Al in de 16e eeuw was Schoonhoven bekend om de vele zilversmeden die hier woonden en werkten in de tijd dat dit nog een belangrijke vestingstad was op de grens van Zuid-Holland en Utrecht. Je ziet nog veel sporen van de rijke geschiedenis: een 14e-eeuws stadhuis, een 17e-eeuwse Waag, statige grachtenpanden, en als je goed kijkt, kun je nog veel van de vroegere zilversmidswerkplaatsen herkennen. Tegelijkertijd zie je nu in de stad veel nieuwe ateliers, waar jonge zilversmeden aan het werk zijn.

Tot ver in de 20e eeuw werd in de Schoonhovense zilverfabrieken vooral gebruikszilver gemaakt (lepeltjes, koffiestelletjes, broodmandjes) in allerlei technieken. Tegenwoordig vervaardigen de goud- en zilversmeden vooral sieraden en kunstwerken. Ook vind je in Schoonhoven het Nationaal Zilvermuseum (neem je museumkaart mee!), en galerieën met historisch en modern zilver. Schoonhoven is ook een gezellige studentenstad vanwege de hier gevestigde Vakschool voor Edelsmeden.

Je kunt het dit weekend allemaal bekijken op je eigen tempo aan de hand van een door de kampcommissie uitgezette wandelroute langs bekende en onbekende punten. Een echte ontdekkingstocht op zaterdag. Die avond willen we gezellig barbecueën aan de Lek (waarbij je zelf voor de maaltijd zorgt), misschien wel op ons eigen strandje, als het weer meezit. Zaterdagavond is er in de stad een coverfestival met podia bij verschillende restaurants, dus muziekliefhebbers kunnen zich tot laat in de stad vermaken. Op zondagochtend maken we nog een wandeling door een groen deel van de stad, waarna we afsluiten met koffie en een Schoonhovense lekkernij.

 

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor leden in het ledendeel. 

De inschrijving is inmiddels gesloten

  • 17 t/m 19 september 2021
  • 12:00 tot 12:00
  • Schoonhoven
  • Bijzonderheden

    Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor leden in het ledendeel. Wilt u meedoen, wordt dan lid!

Vergelijkbare activiteiten


29 – 31 oktober 2021
Camping de Distel, Zeewolde  

Kaarten en Keezen in de Herfst

Voor de negende keer organiseren wij in de donkere herfstmaand op ons terrein De Distel een gezellig kaartweekend voor jong e...

31 okt – 5 nov 2021
Camping de Distel, Zeewolde  

Quiltmidweek

De Quiltmidweek zal dit jaar voor de 11e keer weer op Zeewolde worden georganiseerd. We starten op zondag en gaan door tot vr...

5 – 7 november 2021
Winery and Herbs in Schijndel  

Kasteelconcert nr. 29

Wij gaan er weer voor!

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid hebt u toegang tot 12 prachtige NCC-campings op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, we zijn een club. Dus we organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar ze zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid vanaf € 67,- per jaar.