Zeilkamp 2022


30 jul t/m 5 aug 2022

Ook dit jaar willen we een zeilkamp organiseren voor kinderen van 10 t/m 16 jaar. Dit doen we vanaf ons eigen terrein Belt-Schutsloot, waar we onze eigen aanlegsteiger hebben naast de camping. Onder leiding van ervaren instructeurs worden in een week tijd de eerste beginselen van zeilen met een zeilboot geoefend. Ook leren de deelnemers hoe te handelen bij omslaan, drenkeling redden, roeien en wedstrijdvaren. We varen zowel met Polyvalken als met Optimisten. De Polyvalk is een stabiele boot die zeer geschikt is voor beginnende zeilers. Onder leiding van een ervaren zeiler gaan de kinderen zelf alle handelingen verrichten om een zeilboot van A naar B te varen. Uiteraard is er ook aandacht voor de terminologie van het zeilen en de namen van alle verschillende touwtjes waarmee de boot wordt bestuurd. Naast de schipper zijn er 4 kinderen aan boord. Om de beurt krijgt iedereen de gelegenheid dit zelf te proberen. De schipper zorgt voor de veiligheid. We zeilen ook met een aantal optimisten. Dit zijn éénpersoonszeilbootjes speciaal voor de jeugd.  Ook hier ga je zelf mee varen. Ervaring is niet vereist. Iedereen is welkom. Per dag wordt het programma bekeken en indien nodig aangepast aan de weersomstandigheden. Uitgangspunt is zeil les in twee blokken van 2,5 uur. Eén in de ochtend en één in de middag. We maken er een gezellige week van in de Weerribben en Wieden. Dit is een fantastisch natuurgebied dat uitnodigt om per boot of fiets te verkennen. Het aantal plaatsen is beperkt tot 30. Geef bij inschrijving niet alleen naam en leeftijd op, maar ook gewicht en lengte. Dit in verband met de indeling van de boten. Een zwemdiploma is verplicht evenals het gebruik van een zwemvest aan boord en op de steigers. Heeft u geen passend zwemvest geef dit dan ook even aan, dan zullen wij kijken of we een passend vest kunnen vinden.

Leer de theoretische kneepjes en en knoopjes van het zeilen.
Dit afgewisseld met het zelf zeilen in een Optimist of Polyvalk. En mocht je omslaan met de boot, geen nood. Ook het redden van jezelf en het keren van de boot leer je te doen.

Dit alles in een ongedwongen sfeer en onder begeleiding van ervaren zeilers.

En wat doen je ouders die week?
Zij kunnen lekker genieten van alles wat deze omgeving te bieden heeft.

Inschrijven voor dit evenement is mogelijk voor leden in het ledendeel.

Wilt u meedoen, dan nodigen wij u graag uit om lid te worden!

 

  • 30 jul t/m 5 aug 2022
  • 12:00 tot 12:00
  • Belt Schutsloot
  • n.n.b.

Dé club van actieve kampeerliefhebbers


Vergelijkbare activiteiten


3 – 6 juni 2022
NCC Clubterrein De Distel in Zeewolde  

JKC kinderprogramma van 4 - 16 “Check Point” - Pinksteren

Hallo allemaal, Vind jij het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en daarnaast te kamperen? Dan is het JKC Pinksterkamp: Ch...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid hebt u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, we zijn een club. Dus we organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar ze zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid vanaf € 85,- per jaar.