Belt-Schutsloot - 't Hoogland


't Hoogland

’t Hoogland in Belt-Schutsloot heeft het allemaal. Een heerlijk rustig terrein omzoomd door bomen en rietkragen. En… met een eigen haven en trailerhelling. Prachtige rietlanden en de mooie natuur in de omgeving nodigen u uit voor uren wandel- en fietsplezier. Gelegen bij Nationaal Park "De Wieden". Op fietsafstand van Giethoorn, Dwarsgracht, Sint Jansklooster en Zwartsluis.

Terrein beheerder:
Wisselende vrijwilligers.

Onze faciliteiten

Sanitairgebouw
Speeltuin
Stroom (10A)
Doucheruimte
Wasmachine en droger
Bibliotheek
Wifi
Digitenne-ontvangst
Schotelontvangst
Jeu-de-boules baan
Kano verhuur
Trekkersveld
Invalidentoilet
Invalidendouche
Restafvalcontainer
Wascabines
Recreatieruimte
Huisdieren toegestaan
Botensteiger
Zwembad (in directe omgeving)
AED aanwezig
Fietsroutes
Wandelroutes

Beheerder van ’t Hoogland

‘Waar onze gasten niet over uitgepraat raken zijn de zonsondergangen. Als het onbewolkt is zijn ze echt spectaculair. Ook ik kan daar nog steeds enorm van genieten.’


‘Gasten met een eigen boot kunnen bij ons een ligplaats reserveren. Maar heeft u die niet, dan kunt u zeilboten, kano’s en surfplanken bij ons gebruiken. Of een motorbootje. Een erg leuke ervaring trouwens om daarmee op pad te gaan en de mooie wieden te ontdekken vanaf het water.'

Goed om te weten

De camping wordt gerund door enthousiaste vrijwillige beheerders. Zij zetten zich in om het terrein te verzorgen en te onderhouden en om er samen met de leden een ongedwongen en aangenaam verblijf van te maken.  Op woensdagen is er in de ochtend koffie, op zaterdagmiddagen een happy hour. Daarnaast vinden er activiteiten plaats zoals een Fietsvierdaagse, Zeilkamp,  thema weekend Paling in het riet of wordt er samen geklust. Meedoen mag, maar is zeker geen verplichting.

Het terrein bestaat uit een langgerekt grasveld beschut door bomen met 57 ruime kampeerplaatsen. Uw auto parkeert u op het parkeerterrein. Daardoor en doordat ’t Hoogland aan een niet-doorgaande weg ligt, is het heerlijk rustig en autovrij op het terrein.

Ook uw kinderen kunnen hun hart ophalen op ’t Hoogland. Er is een leuke speeltuin voor de kleintjes, een tafeltennistafel en skelters en fietsjes.
En natuurlijk zijn bij de jeugd ook de kano’s, surfplanken en zeilbootjes enorm populair.

’t Hoogland ligt prachtig aan ‘de Kleine Belterwijde’ in natuurgebied De Wieden. Er kan naar hartenlust gezwommen worden bij de eigen steiger.
De Wieden is een mooi meren- en moerasgebied in de Kop van Overijssel. U kunt heerlijk fietsen, wandelen en varen in de omgeving. In de omgeving is veel te zien, kijkt u hier maar eens.

Belt-Schutsloot, het dorpje waar ’t Hoogland is gevestigd, is mooi en pittoresk. Het ligt op loopafstand van het terrein. U vindt er leuke restaurantjes. De tweede vrijdag in augustus is een bijzondere dag voor het dorp. Dan is er de Gondelvaart waar jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers op af komen. Een feeëriek schouwspel op het water in een sprookjesachtige omgeving.

Voor een filmische impressie klik op onderstaande foto

Adresgegevens

NCC Terrein 't Hoogland

Vaste Belterweg 4
8066 PT Belt-Schutsloot

Telefoon: 038 - 386 63 13

E-mail: belt-schutsloot@ncc.nl

Kaartpositie: N 52°40'21.3 - O 6°03'37.4"

Geopend van april t/m oktober

Routebeschrijving


Op de weg Zwartsluis-Giethoorn (de N334) de afslag Belt-Schutsloot nemen. U rijdt dan op de Belterweg. Na circa 2 km bij de campingbordjes Kleine Belterwijde en Wanepe gaat u rechtsaf de Kerklaan in. U volgt over de brug de Vaste Belterweg helemaal om het voetbalveld heen. Het terrein ligt rechts achter het voetbalveld.

Geadviseerd wordt om met een caravan géén gebruik te maken van een navigatiesysteem die u vanaf een andere kant laat komen.
Als u de hierboven beschreven route volgt vanaf de N334 dan komt u zonder problemen op ‘t Hoogland.

Ligging


Vergelijkbare terreinen


Brielle - De Lepelaar

De Lepelaar is bijna letterlijk een oase. Een oase midden in de Maasvlakte. De rust valt op b...

Alphen aan den Rijn - Oudshoorn

‘Gezelligheid’ - een begrip synoniem voor kampeerterrein Oudshoorn. Een prachtig NCC-terrein...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid heeft u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, wij zijn een club. Dus wij organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar zij zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid voor € 95 per jaar.