Belt Schutsloot - 't Hoogland


't Hoogland

’t Hoogland in Belt-Schutsloot heeft het allemaal. Een heerlijk rustig terrein omzoomd door bomen en rietkragen. En… met een eigen haven en trailerhelling. Jaarlijks wordt voor de kinderen een zeilkamp georganiseerd waar zij onder leiding van ervaren zeilers in een Optimist of Valk kennis kunnen maken met het zeilen. Prachtige rietlanden en de mooie natuur in de omgeving nodigen u uit voor uren wandel en fietsplezier. Gelegen bij Nationaal Park "De Wieden". Op fietsafstand van Giethoorn, Dwarsgracht, Sint Jansklooster en Zwartsluis.

Terrein beheerder:
Wisselende vrijwilligers.

Onze faciliteiten

Sanitairgebouw
Speeltuin
Stroom (10A)
Doucheruimte
Wasmachine en droger
Bibliotheek
Wifi
Digitenne-ontvangst
Schotelontvangst
Jeu-de-boules baan
Kano verhuur
Trekkersveld
Invalidentoilet
Invalidendouche
Restafvalcontainer
Wascabines
Recreatieruimte
Huisdieren toegestaan
Botensteiger
Zwembad (in directe omgeving)
AED aanwezig
Fietsroutes
Wandelroutes

Beheerder van ’t Hoogland

‘Waar onze gasten niet over uitgepraat raken zijn de zonsondergangen. Als het onbewolkt is zijn ze echt spectaculair. Ook ik kan daar nog steeds enorm van genieten.’


‘Gasten met een eigen boot kunnen bij ons een ligplaats reserveren. Maar heb je die niet, dan kun je zeilboten, kano’s en surfplanken bij ons gebruiken. Of een motorbootje. Een erg leuke ervaring trouwens om daarmee op pad te gaan en de mooie wieden te ontdekken vanaf het water.'

Goed om te weten

De ontvangst op de camping wordt door enthousiaste vrijwillige beheerders gedaan. Op ’t Hoogland doen zij er alles aan om het u naar de zin te maken. Op zaterdag verzorgen zij een Happy Hour en regelmatig organiseren zij ook leuke barbecues en andere gezellige activiteiten. Meedoen mag, maar is zeker niet verplicht.

Het terrein bestaat uit een langgerekt grasveld beschut door bomen. Alle gasten hebben een ruim uitzicht doordat de caravans en campers in een rij neergezet worden. Uw auto parkeert u op het parkeerterrein. Daardoor en doordat ’t Hoogland aan een niet-doorgaande weg ligt, is het heerlijk rustig en autovrij op het terrein.

Ook uw kinderen kunnen hun hart ophalen op ’t Hoogland. Er is een leuke speeltuin voor de kleintjes, een tafeltennis tafel en skelters en fietsjes.
En natuurlijk zijn bij de jeugd ook de kano’s, surfplanken en zeilbootjes enorm populair.
Met de plaatselijke voetbalvereniging is afgesproken dat u en andere campinggasten af en toe gebruik mogen maken van een oefenveldje. 

’t Hoogland ligt prachtig aan het meertje ‘de Kleine Belterwijde’ in natuurgebied De Wieden. Er kan naar hartenlust gezwommen worden bij de eigen steiger.
De Wieden is een mooi moerasgebied in de kop van Overijssel. U kunt heerlijk fietsen, wandelen en varen in de omgeving. In de omgeving is veel te zien, kijkt u hier maar eens.
Belt-Schutsloot, het dorpje waar ’t Hoogland is gevestigd, is mooi en pittoresk. Het ligt op loopafstand van de camping. U vindt er leuke restaurantjes en een supermarkt. De tweede vrijdag in augustus is een bijzondere dag voor het dorp. Dan is er de Gondelvaart waar jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers op af komen. Een feeëriek schouwspel op het water in een sprookjesachtige omgeving.

Voor een filmische impressie klik op onderstaande foto

Adresgegevens

NCC Terrein 't Hoogland

Vaste Belterweg 4
8066 PT Belt-Schutsloot

Bereikbaar in 2023: via onderstaande contactgegevens vanaf 1 maart 2023!

Telefoon: 038 - 386 63 13

E-mail: belt-schutsloot@caravanclub.nl

Kaartpositie: N 52°40'21.3 - O 6°03'37.4"

Geopend van april t/m oktober

Routebeschrijving


Halverwege de weg Zwartsluis-Giethoorn (de N334) de afslag Belt-Schutsloot volgen. U rijdt dan op de Belterweg. Na circa 2 km bij de campingbordjes Kleine Belterwijde en Wanepe gaat u rechtsaf de Kerklaan in. U volgt over de brug de Vaste Belterweg helemaal om het voetbalveld heen. Het terrein ligt circa 200 meter verder, rechts achter het voetbalveld.  Volgt u de hierboven beschreven route via Zwartsluis, dan komt u zonder problemen op ’t Hoogland.

Geadviseerd wordt om met een caravan géén gebruik te maken van een navigatiesysteem die u vanaf een andere kant laat komen.
Als u de hierboven beschreven route volgt vanaf de N334 dan komt u zonder problemen op ‘t Hoogland.

Ligging


Vergelijkbare terreinen


Brielle - De Lepelaar

De Lepelaar is bijna letterlijk een oase. Een oase midden in de Maasvlakte. De rust valt op b...

Alphen aan den Rijn - Oudshoorn

‘Gezelligheid’ - een begrip synoniem voor kampeerterrein Oudshoorn. Een prachtig NCC-terrein...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid hebt u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, we zijn een club. Dus we organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar ze zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid voor € 85,- per jaar.