Dronten - Het Abbertbos


Het Abbertbos

Het Abbertsbos is de plek voor rustzoekers. Kampeerders die midden in het bos wakker willen worden, van het vrolijke gezang van vogels. En door reeën begeleid willen worden tijdens hun wandelingen.

Terrein beheerder:
Wisselende vrijwilligers.

Onze faciliteiten

Sanitairgebouw
Watertappunten
Speeltuin
Stroom (10A)
Doucheruimte
Wasmachine en droger
Strijkijzer met strijkplank
Bibliotheek
Wifi
Digitenne-ontvangst
Schotelontvangst
Jeugdveld
Invalidentoilet
Invalidendouche
Restafvalcontainer
Afwasplaats
Recreatieruimte
Huisdieren toegestaan
Zwembad (in directe omgeving)
AED aanwezig
Fietsroutes
Wandelroutes

Beheerder van Het Abbertsbos

‘Mijn gasten voelen zich één met de natuur. Ze lopen zo het Abbertsbos in en worden dan omringd door reeën en vogels. De meest bijzondere vogel vind ik nog steeds de Wielewaal. Hoog in de boomtoppen met zijn bekende zang.’


‘Het Abbertsbos is ook de uitvalsbasis voor leuke uitjes. Bijvoorbeeld naar Walibi, Bataviastad, Aviodrome of de Orchideeënhoeve. Of naar het strand dat op 2 kilometer afstand ligt.’

Goed om te weten

In de Stobbe, het gezellige activiteitencentrum van het Abbertsbos  worden leuke activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld de ‘Babbert’ - het wekelijkse Happy Hour - waar u gezellig bijpraat met andere gasten of samen een spelletje doet. Iedereen brengt dan zijn of haar eigen drankje en hapje mee. En houdt u van lezen? De Stobbe heeft ook een eigen bibliotheek.

Rustzoekers hebben de beschikking over 61 plaatsen. Voor campers is een aantal verharde plaatsen beschikbaar. Het terrein ligt aan een niet doorgaande weg aan de rand van het bos. U loopt of fietst zo van het terrein het bos in en weet u dan omringd door vogels en reeën. Op een aantal grasvelden omgeven door bomen en van elkaar gescheiden door heggen liggen de plaatsen mooi verscholen. Het terrein is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een toilet voor mensen met een beperking. Uw (klein-) kinderen kunnen rondcrossen met onze leenskelters. Of samen met u lopend het strand bezoeken om te zwemmen of te luieren.

Maar er is nog veel meer te doen in de directe omgeving van het Abbertsbos. Op ongeveer 9 kilometer ligt het pretpark Walibi Holland. En ook Aviodrome Lelystad en outletcentrum Bataviastad zijn in de buurt. Bezoekt u graag een stad? Ga dan eens naar Kampen, Zwolle, Dronten of Elburg. Of naar het eeuwenoude Hanzestadje Hattem!

Voor een filmische impressie klik op onderstaande foto

Geen stallingsplaatsen vanaf april t/m oktober!

Adresgegevens

NCC Terrein Het Abbertbos

Stobbenweg 17,
8251 PX Dronten,

Telefoon: 0321 - 314 368

E-mail: dronten@ncc.nl

Kaartpositie: N 52°30'17" - O 5°50'13"

Geopend van april t/m oktober

Routebeschrijving


(Voor het navigatiesysteem: Stobbenweg nr.18 invoeren)

Ligging


Vergelijkbare terreinen


Hardenberg - De Rolle

Heerlijk kamperen in Diffelen – in de buurt van Hardenberg - aan de oevers van de Vecht. Hele...

Ugchelen - De Sprengen

Dit prachtige natuurterrein - gelegen midden in de bossen - is doorsneden door opborrelende s...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid heeft u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, wij zijn een club. Dus wij organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar zij zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid voor € 95 per jaar.