Heerde - De Dellen


Heerde - De Dellen

Hier ziet u nog een prachtige sterrenhemel, hoort u op afstand de knorrende zwijnen, burlende herten en niet te vergeten de bosuil. Als u tot rust wilt komen is dit de ideale plek om nadien volledig ontspannen terug te gaan naar huis! Een heerlijk kampeerterrein in een prachtige omgeving in beschermd natuurgebied. Met de fiets kunt u vanaf het terrein eindeloze fietstochten en wandelingen maken. De Dellen is onderdeel van de vrije wildbaan van de Noordoost-Veluwe. De schaapskooi op de Renderklippenheide is vlakbij. Regelmatig komt de herder met de schaapskudde langs het terrein. Het Heerderstrand, waar kan worden gezwommen, is op 15 minuten fietsafstand bereikbaar. De dorpen Epe en Heerde liggen op ongeveer 5 kilometer afstand, hier vindt u supermarkten, diverse winkels, cafe’s, restaurants en medische hulp.

Terrein beheerder:
Wisselende vrijwilligers.

Onze faciliteiten

Watertappunten
Bibliotheek
Digitenne-ontvangst
Schotelontvangst
Restafvalcontainer
AED aanwezig
Fietsroutes
Wandelroutes
Huisdieren toegestaan


Goed om te weten

Aanwezig op De Dellen, op een van de heideveldjes, is de graftombe van Buys Ballot. Hij was landheer op De Dellen. Op zijn grafsteen staat een familiewapen met het volgende opschrift “La sage espere en Dieu” (De wijze vertrouwt op God)
In totaal beschikt het terrein over 35 kampeerplaatsen. Voor (tent-)kampeerders zonder eigen toilet voorziening is een apart terrein beschikbaar. De maximale kampeerduur is 28 dagen. De camping is basic, er is geen elektra, beschikt alleen over een waterpomp, stortput voor het chemisch toilet en een afvalcontainer. Bij de waterpomp (geen drinkwater) kan niet worden gespoeld of gewassen.  Kampeermiddelen met een maximale lengte van negen meter en een gewicht van 3,5 ton zijn toegestaan. Kampeermiddelen mogen niet onbeheerd worden achtergelaten. In verband met brandgevaar is open vuur of een kampvuur niet toegestaan. Op en rond het terrein moeten honden aangelijnd zijn, op de Renderklippenheide mogen honden loslopen.
Tijdens schietoefeningen van defensie kunnen de slagbomen bij uitzondering op de Nieuwe Zuidweg, de Dellenweg en Elburgerweg gesloten zijn. Het kampeerterrein is dan alleen via Epe te bereiken.

Wat u moet weten om op De Dellen in Heerde te kunnen kamperen.

Allereerst: iedereen kan hier kamperen. Zelfvoorzienend zijn betekent dat u een eigen toiletvoorziening moet hebben.  Iedereen die het geen probleem vindt dat er geen sanitaire voorzieningen zijn kan hier kamperen. Stroomverbruik is nihil als u de koelkast op gas kan zetten en water verwarmt op het gaskomfoor. U staat met licht op en gaat met donker naar bed, led lampjes gebruiken weinig stroom en er zijn lichtschakelaars te koop met een batterij.  

Er staat een waterpomp op het terrein en aan de rechterkant van het terrein is buiten het hek een stortput voor het legen van toilet of toiletemmer. Neem een gieter water mee naar de stortput om uw cassette of emmer te spoelen. Bij de waterpomp mag niet worden gespoeld - alleen water getapt. Er staat een vuilcontainer achter het kantoortje.

Vind u het fijn om regelmatig naar De Dellen te gaan en wat langer te blijven dan kunt u er over na denken een extra accu aan te schaffen.

Hoe komt u op het terreinU komt vanaf de Dellenweg en maakt bij de aanduiding van het NCC bordje een wit hek van het GLK open, achter u weer dicht en rijdt door op het bospad tot u aan uw rechterhand het terrein ziet, u slaat rechtsaf en staat direct bij het toegangshek. Het terrein rechts van het pad  is voor tentkampeerders het terrein aan de linkerkant voor campers en caravans. De hekken sluit u weer om de zwijnen of andere ongewenste dieren buiten te houden.

Wat maakt kamperen op De Dellen zo uniek: het is een klein terrein in een prachtig, rustig gelegen natuurgebied. Vanaf het terrein loopt en fiets u zo het bos in en de heide op. Stille avonden en nachten met bij helder weer een prachtige sterrenhemel. U ervaart hier de ultieme rust die een enkel keer wordt verstoord door een oefening van defensie. Probeer het een keer, al is het maar voor een nachtje en u bent verslingerd aan dit heerlijke terrein.

Zo maar een dagje uit het leven van een beheerder van De Dellen!
De NCC heeft in mei 22 het terrein De Dellen overgenomen van het Geldersch Landschap en Kasteelen als de telefoon gaat, goedemorgen u spreekt met de beheerder van NCC-terrein De Dellen…
Hallo u spreekt met Margot, ik ben onderweg met twee ezels en vijf wandelaars naar uw kampeerterrein en wil vragen of de super bij u de boodschappen voor ons avondmaal mag afleveren. Twee ezels? Ik schrik mij de tandjes en antwoord, dat is niet gebruikelijk hoor bij de NCC. Margot schiet in de stress en antwoordt dat ze al jaren langs het GLK-terrein wandelt en daar overnacht. Ze zegt al onderweg te zijn en deze overnachting lang tevoren heeft gepland en zo snel geen andere optie heeft. Zij vult nog aan dit met de vorige beheerder te hebben afgestemd. Zij schiet in de stress en ik ook. Ik zeg haar dat ik even ga informeren en haar zsm terugbel. Ik bel de beheerder die al jaren voor het GLK coördineert en hij zegt, oh joh dat is prima die mevrouw komt al jaren een keer met de ezels bij ons overnachten. Ja OK en die ezels dan, hoe moet dat? Geen probleem dat regelt die mevrouw prima zelf. Ok, ik bel terug naar Margot en meldt haar dat zij met haar kudde welkom is en dat de super de boodschappen in het bos mag afleveren. Intussen komt Jelle aangewandeld met zijn Ridgeback, een ADHD-hond, zegt hij, die hij wil leren met hem in een tentje te slapen omdat hij met de hond lange afstand wandelingen wil gaan maken. Ik vertel hem dat er al twee ezels komen en het misschien handig is dat hij dan een ander plaatsje voor zijn tentje zoekt. Nou dat vindt hij niet want de hond kan dan kennis maken met ezels. Aan het eind van de middag komen ze aangewandeld vijf personen en twee bepakte ezels. Wat een leuk gezicht, de ezels worden ontdaan van de bepakking en mogen grazen achter een lijntje. Jelle vraag Margot of de hond met ezels kennis mag maken. Dat vindt Margot niet zo’n goed plan, want vertelt zij, die donkere ezel komt uit de Pyreneeën en houdt de wolven weg van de schaapskudde en zal naar de hond gaan trappen. OK zegt Jelle de hond blijft dan bij het tentje aan het lijntje.
‘S morgens vroeg loop ik met de hond het bos in langs het veldje en zie ik de ezels rustig staan en de eerste vroege gasten zitten hun ontbijtje naar binnen te werken. Wat fantastisch toch, zon mooie ochtend en zulke, leuke bijzondere gasten, dat maken we niet gauw weer mee.
Wat een voorrecht om te kunnen beheren, iedere dag is er wel weer een nieuwe uitdaging! 

Heeft u toch nog vragen over het kamperen op De Dellen stuur ze naar: welkom@caravanclub.nl

Adresgegevens

NCC Terrein De Dellen

Koekenbergweg 21
8162NK Epe

Let op: u kunt niet via de Koekenbergweg naar de camping rijden, lees de routebeschrijving hieronder!

Telefoon: 0578 - 755 517

E-mail: heerde@ncc.nl

Kaartpositie: N 52,39101 - O 5,96754

Geopend van april t/m oktober

Routebeschrijving


Uw navigatie stuurt u naar het postadres en niet naar het terrein. Dus graag onderstaande routebeschrijving volgen.

Komend uit het noorden:

 1. Afslag 29 Wapenveld-Wezep van de A50 (Zwolle/Apeldoorn).
 2. Richting Wezep, na ongeveer 300 meter links de Nieuwe Zuidweg op richting De Dellen.
 3. Na 4.6 km bij ANWB wegwijzer linksaf de Dellenweg op richting Epe.
 4. Bij de pijltjes NCC gaat u links het bospad in en door het hek van het Geldersch Landschap & Kasteelen, het hek weer sluiten.
 5. Na 300 meter komt u bij het terrein.

Komend uit het westen:

 1. Van de A28 Amersfoort/Zwolle afslag 16 ‘t Harde.
 2. Daarna rechtsaf de N309 richting Epe.
 3. Bij ANWB-wegwijzer richting De Dellen 4 km linksaf.
 4. Daarna bij de ANWB-wegwijzer richting Epe rechtsaf.
 5. Bij de pijltjes NCC gaat u links het bospad in en door het hek van het Geldersch Landschap & Kasteelen, het hek weer sluiten.
 6. Na 300 meter komt u bij het terrein.

Komend uit het zuiden:

 1. Afrit 27 Nunspeet/ Epe van de A50 (Apeldoorn/ Zwolle) nu aanwijzer richting Epe blijven volgen tot in het dorp.
 2. Hier de Nieuwe rondweg volgen richting Heerde.
 3. Bij verkeerslicht rechtsaf richting Heerde.
 4. Bij restaurant De Veldhoeve richting De Dellen.
 5. U passeert rechts de Koekenbergweg, hier mag u niet inrijden. U neemt de volgende inrit rechts bij de aanwijzer NCC (rechtsaf en dan linksaf) en gaat het hek van het Geldersch Landschap & Kasteelen door, het hek weer sluiten.
 6. Na 300 meter komt u bij het terrein.

Bij uitzondering kunnen tijdens schietoefeningen van defensie de slagbomen op de Nieuwe Zuidweg, de Dellenweg en Elburgerweg gesloten zijn. Het kampeerterrein is dan alleen via Epe te bereiken.

Ligging


Vergelijkbare terreinen


Dronten - Het Abbertbos

Het Abbertsbos is de plek voor rustzoekers. Kampeerders die midden in het bos wakker willen w...

Hardenberg - De Rolle

Heerlijk kamperen in Diffelen – in de buurt van Hardenberg - aan de oevers van de Vecht. Hele...

Ugchelen - De Sprengen

Dit prachtige natuurterrein - gelegen midden in de bossen - is doorsneden door opborrelende s...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid heeft u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, wij zijn een club. Dus wij organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar zij zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid voor € 95 per jaar.