Brielle - De Lepelaar


De Lepelaar

De Lepelaar is bijna letterlijk een oase. Een oase midden in de Maasvlakte. De rust valt op bij het nemen van de afslag Brielse Maas - Noord. Een schitterend natuurgebied wacht u op met in het hart De Lepelaar.

Terrein beheerder:
Wisselende vrijwilligers.

Onze faciliteiten

Sanitairgebouw
Speeltuin
Stroom (6A)
Wasmachine en droger
Wifi
Digitenne-ontvangst
Schotelontvangst
Jeu-de-boules baan
Invalidentoilet
Invalidendouche
Restafvalcontainer
Afwasplaats
Recreatieruimte
Huisdieren toegestaan
Zwembad (in directe omgeving)
AED aanwezig
Fietsroutes
Wandelroutes

Beheerders van De Lepelaar

‘De recreatiemogelijkheden voor onze gasten zijn ongekend. Je kunt heerlijk fietsen en wandelen. En er zijn leuke kleine strandjes, waar u kunt zwemmen, varen, surfen en vliegeren.’


‘De vestigingsstadjes Brielle en Hellevoetsluis en het historisch havenstadje Middelharnis zijn gezellige plaatsen, die een bezoek meer dan waard zijn.’

Goed om te weten

Het beheerdersechtpaar van De Lepelaar zorgt voor de gezelligheid en sfeer op het mooie natuurterrein tussen wereldhaven Rotterdam en de mooie Zeeuwse eilanden. Het terrein is verdeeld in twee velden met in het midden een speeltuintje. Op die velden zijn 42 plaatsen, schaduwrijk en beschut tegen de wind door hoge bomen. Maar als u met uw caravan, tent,  vouwwagen of camper liever in de zon staat dan kan dat natuurlijk ook. Voor campers beschikt De Lepelaar over een vuilwaterstortput en voor zware campers bieden wij twee verharde plaatsen. Heeft u een caravan, tent of vouwwagen, dan kunt u uw auto ernaast parkeren. Het terrein is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een schitterend toiletgebouw met een speciale douche en toilet voor gasten met een beperking.

De Lepelaar heeft iedereen wat te bieden. Uw kinderen of kleinkinderen kunnen naar hartenlust spelen in de zandbak en in de speeltuin met schommel, wip, wipkip en glijbaan. Zij kunnen een skelter of fietsje lenen of zich uitleven op de trampoline, aan de tafeltennistafel of bij de jeu-de-boule baan. De beheerders maken het gezellig in het activiteitengebouw van de camping. Daar is plaats voor meer dan 40 gasten. Op zaterdagmiddag is er vaak een Happy Hour en op dinsdag- en donderdagmorgen bent u van harte welkom om gezamenlijk koffie te drinken.

En als u er op uit gaat, dan heeft u veel keuze. U loopt zo naar het Brielse Meer dat ongeveer 10 kilometer breed is. U vindt er leuke haventjes zoals die van het vestigingsstadje Brielle en het vroegere vissersdorpje Zwartewaal. Op en in het meer kunt u zeilen, surfen, zwemmen en vissen. Roeiboten, kano’s en waterfietsen zijn dichtbij te huur. De verschillende strandjes bieden veilig zwemwater. Aan de noordoever vindt u een beschut terrein voor naaktrecreatie.

En bent u benieuwd hoe de Maasvlakte en Nederland er in de toekomst uit zullen zien? Bezoekt u dan Futureland op de Maasvlakte!

BBQ en zo
Met regelmaat worden activiteiten georganiseerd zoals BBQ, schol of slip tong bakken, pannenkoeken bakken voor de jeugd en ook de pizza bakker komt met zijn foodtruck.

Maquette Vesting Brielle
Bewonder De Maquette Vesting Brielle in de hal van het museum. Vele “highlights” van Brielle zijn bij voorbeeld: de Sint-Catharijnekerk, een van de Bastions, het Merulaweeshuis, het arsenaal en natuurlijk de Bedevaartskerk.
Toegangsprijzen
Vanaf 18 jaar: € 7,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 2,50
Kinderen t/m 3 jaar: Gratis

De Oudheidkamer van Brielle
In het eeuwenoude Kruithuis op de wallen van Brielle is enkele jaren geleden door de 1 aprilvereniging een oudheidkamer ingericht met een permanente expositie over de 1 aprilvieringen door de jaren heen. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Het verhaal van Nederland

Over Brielle is een podwalk gemaakt - wandelend door Brielle wordt je meegenomen door Daan Schuurmans op reis door de geschiedenis. Over de geuzen en de papen en de tachtigjarige oorlog.

Voor een filmische impressie klik op onderstaande foto

Geen stallingsplaatsen vanaf april t/m oktober!

Adresgegevens

NCC Terrein De Lepelaar

Brielse Veerweg 11
3231 NA Brielle

Telefoon: 0181 - 417 338

E-mail: brielle@ncc.nl

Kaartpositie: N 51°54'46" - O 4°10'49"

Geopend van april t/m oktober

 

Routebeschrijving


A. Vanuit Rotterdam A15 volgen.

 1. Door de Botlektunnel richting Europoort.
 2. A15 gaat over in N15.
 3. Na de tunnel afrit 12, Brielle N57.
 4. Over het Hartelkanaal, Harmsenbrug afslag ‘Brielse Maas Noord’.
 5. Onder aan de afrit linksaf de Staaldiepseweg op. *
 6. Na circa 2,3 km linksaf Brielse Veerweg in (bord ‘Damveld’).
 7. De 2e inrit rechts is de toegangsweg naar De Lepelaar.

B. Via de Haringvlietdam richting Brielle (N57).

 1. Bij verkeerslichten waar aangegeven linksaf Brielle 3 km, rechtdoor richting Rozenburg.
 2. Na circa 1 km rechtsaf (Brielse Maas Noord).
 3. Onder aan de afrit linksaf de Visserijweg op, overgaand in de Staaldiepseweg.
 4. Zie verder onder a (*).

Ligging


Vergelijkbare terreinen


Belt-Schutsloot - 't Hoogland

’t Hoogland in Belt-Schutsloot heeft het allemaal. Een heerlijk rustig terrein omzoomd door b...

Callantsoog - De Ooster Nollen

Ons prachtige NCC Clubterrein in het noorden van de provincie Noord Holland, midden in de dui...

Ellewoutsdijk - Zuudschorre

Dit kleine clubterrein ligt in de zuidelijke punt van Zuid-Beveland aan de Westerschelde. Het...

Zeewolde - De Distel

De Distel is het grootste terrein van de NCC: 250 plaatsen in het grootste aaneengesloten loo...

Dé club van kampeerliefhebbers


Dé club van kampeerliefhebbers, dat is NCC! Als lid heeft u toegang tot 12 prachtige NCC-terreinen op de mooiste locaties in heel Nederland. En ja, wij zijn een club. Dus wij organiseren ook nog allerlei leuke evenementen in binnen- en buitenland. U bepaalt natuurlijk zelf of u eraan meedoet, maar zij zijn stuk voor stuk avontuurlijk, gezellig en spraakmakend. U bent al lid voor € 95 per jaar.